FÉRFI FELNŐTT VÁLOGATOTT
STÁB
PROGRAM, EREDMÉNY
STATISZTIKA
Döntetlen az olimpiai bajnok ellen
2017.05.04. Férfi `A` válogatott

A mérkőzés nagy részében vezetett a magyar válogatott az olimpiai bajnok dánok ellen, végül azonban időn túli hétméteresből egyenlített az ellenfél, így döntetlennel ért véget a budapesti Eb-selejtező.

Férfi Európa-bajnoki selejtező, 1. csoport, 3. forduló:
MAGYARORSZÁG–DÁNIA 25-25 (14-11)
Papp László Budapest Sportaréna, játékvezetők: Santos, Fonseca.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 3, Schuch, Császár 5 (4), Iváncsik, Ligetvári, Győri, Vilovski, Nagy 1, Jamali 7, Bánhidi, Szöllősi, Juhász 1, Bodó 1, Lékai 7. Edző: Xavier Sabaté.
DÁNIA: Landin N., Möller (kapusok), Kirkelökke, Landin M. 4, Larsen, Eggert 3 (3), Schmidt 1, Zachariassen 1, Svan, Lindberg 4, Möllgaard 1, Söndergaard 4, Toft Hansen, Hansen 3 (2), Olsen 1, Damgaard 3. Edző: Nikolaj Jacobsen.
Kiállítások: 14, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/5.

Xavi Sabaté szövetségi kapitány: - Jó eredményt értünk el az olimpiai bajnok ellen, számos helyen átalakult a keretünk a vb-hez képest. Fantasztikus ellenféllel szemben remekül védekeztünk. Örülünk az egy pontnak, a csodálatos közönségnek pedig köszönjük a támogatást.

Császár Gábor: - Küzdöttünk, hajtottunk, sok jó egyéni teljesítmény volt a csapatban, a végén pedig két alkalommal is vezethettünk volna két góllal, és kis szerencsével meglehetett volna a két pont. Örülök, hogy válogatott pályafutásom során megadatott, hogy a Papp László Budapest Sportarénában pályára léphettem.

Az Eb-selejtezőt megelőzően a két ország himnuszát a Mindenki című Oscar-díjas filmből ismert Bakáts Téri Általános Iskola kórusa énekelte el.
A mérkőzés előtt a Magyar Kézilabda Szövetség köszöntötte a 150. válogatottságát ünneplő Schuch Timuzsint és 25. mérkőzésén pályára lépő Jamali Imant. A találkozó előtt az Aréna egy perces néma főhajtással emlékezett Dr. Dobrovits Péterre, az MKSZ a napokban elhunyt egykori elnökére, majd az Eb-selejtező kezdődobását mintegy 7000 néző előtt, fantasztikus hangulatban id. Nádori Pál végezte el, aki kapusként pályára lépett a nemzeti együttes első, 1949-es hivatalos találkozóján.
A magyar válogatott a Mikler – Iváncsik T., Nagy L., Lékai, Bánhidi, Jamali, Juhász kezdőhetessel vette fel a küzdelmet az olimpiai bajnok ellen (Lékait és Bánhidit védekezésben Vilovszki és Ligetvári váltotta), és 4-1-es villámrajtot vett. Lékai nagy góljával 6-3-ra vezettünk, majd a dán válogatott időt kért. A magyar válogatott mind támadó-, mind védőteljesítménye kiemelkedő volt az első negyedórában, így 9-4-re is vezetett az együttes. A mieink állandósítani tudták négy gólos előnyüket, különösen Mikler bravúrjai értek sokat. A 29. perc elején Lékai emberhátrányban passzív jelzésnél lőtt 11 méterről óriási gólt Landinnak, így 14-11-es magyar vezetéssel ért véget a remek találkozó.

Szünetben az MKSZ köszöntötte a 270, illetve 211 válogatottság után a nemzeti csapattól visszavonuló két klasszist, Iváncsik Gergőt és Zubai Szabolcsot.

A 2. félidő elejére Mikler átmentette jó formáját, az első tíz percben nem tudott közelebb zárkózni az olimpiai bajnok, ezt követően azonban többet hibáztak támadásban a mieink, így a 20. perc végén egyenlítettek a skandinávok (21-21). A közönség fergeteges buzdításba kezdett, de a dánok javára billent a mérleg. Nagyot küzdött a válogatott, az 55. percben Császár büntetőjét követően pedig ismét a magyar csapat vezetett. Balogh középkezdésből üres kapura, Juhász pedig szélről talált be, egy kivédekezett dán támadást követően nem tudtunk gólt szerezni az 58. percben, majd 98 másodperccel a vége előtt a vendégek kértek időt (25-24). Mikkel Hansen lövését hárította Mikler, a dán szupersztárt pedig ápolni kellett, nem jöhetett már vissza. Nagy lövését hárította Landin, majd Nagy szabálytalankodott piros lapot érően, így büntetőt kaptak a dánok, amit Eggert belőtt, így döntetlennel ért véget a találkozó.

Lettország-Hollandia 27-29 (13-15)

A csoport állása: 1. Dánia 5 p, 2. Magyarország 5 p, 3. Hollandia 2 p, 4. Lettország 0 p

A 4. forduló programja:
Május 7., vasárnap: